Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Θύμα ληστείας 16χρονο παιδί στον Ασπρόπυργο


7 σφαίρες από αδίστακτους κακοποιούς δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής (13/12) 16χρονος που εργαζόταν σε ψιλικατζίδικο στον Ασπρόπυργο. Νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Έντονους προβληματισμούς προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η έξαρση της εγκληματικότητας με διαδοχικές αιματηρές ληστείες σε καταστήματα και τράπεζες της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. Ιδιαίτερη ανησυχία και στην Ελληνική Αστυνομία ενώ καθίσταται επιτακτική η άμεση εφαρμογή του νέου σχεδίου αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛ. ΑΣ., το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μόνο το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν 13 ληστείες σε ευρύτερες περιοχές της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τραγικό περιστατικό βίας σημειώθηκε την νύχτα της Κυριακής σε κατάστημα ψιλικών στην πλατεία Κορυτσάς, στον Ασπρόπυργο όταν δύο αγνώστου ταυτότητος ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν και τραυμάτισαν σοβαρά έναν 16χρονο για τα 100 ευρώ του ταμείου.

Ο 16χρονος βρισκόταν στο ψιλικατζίδικο μαζί με την 22χρονη ξαδέλφη του και κόρη του ιδιοκτήτη όταν προσπαθώντας να αποτρέψει τη ληστεία δέχτηκε επτά σφαίρες στα χέρια, τα πόδια, την κοιλιακή χώρα και τον θώρακα. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και διέφυγαν. Εντοπίστηκαν ωστόσο από πλήρωμα περιπολικού του τμήματος Ασπροπύργου στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, οι δράστες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα, η οποία είχε κλαπεί από τη Νίκαια, καθώς και ένα όπλο καλάζνικοφ. Τελικά δεν κατέστη δυνατό να τους συλλάβουν και ακόμη αναζητούνται στους οικισμούς ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ενωση, στον Ασπρόπυργο. Οπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί, ο 16χρονος έχει πυροβοληθεί από υποπολυβόλο Καλάσνικοφ και από πιστόλι Ζάσταβα.

Η ανησυχία για αυτά τα φαινόμενα ενισχύεται καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις τις Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αύξησης τέτοιου είδους περιστατικών, αφού στην αγορά θα διακινηθούν μεγαλύτερα ποσά χρημάτων από το δώρο των Χριστουγέννων.

Επεισοδιακή κατάληξη είχε και η απόπειρα δύο Αλβανών κακοποιών να ληστέψουν υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Αλιβέρι. Η ληστεία διαδραματίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και οι δράστες που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φυλακές Ναυπλίου και Κορυδαλλού, άρπαξαν από τα ταμεία 21.565 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Χαλκίδας τους εντόπισαν στην Πλατεία Αμαρύνθου και ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυρών. Ο ένας ληστής, 26 ετών, τραυματίστηκε στο πόδι και συνελήφθη ενώ ο συνεργός του, 27 ετών, κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κοντινής ξενοδοχειακής μονάδας, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα αυτόματο τύπου Ούζι και ένα Tokarev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου